Какви злоупотреби откриха педагозите?

Столични учители се превърнаха в разследващи и тръгнаха по следите на първокласниците и техните родители. Преди дни скандалът с фалшивите адресни регистрации стигна до прокуратурата, а с него се зае и Комисията по дискриминация. 

По темата

Само няколко метра делят дома на Алекс от желаното училище. Бъдещият първокласник обаче няма късмет нито на първо, нито на второ класиране. Той е приет, но в друго училище, което е много по-далеч, а родителите му не смеят да го пуснат сам дотам. Майката Надя е убедена, че синът й е щял да взлезе в най-близкото учебно заведение, ако кампанията била честна. 

"Няма как всички да работят вкъши или в квартала. Това няма как да стане. Най-вече проблемът е в адресните регистрации. Според мен трябва да се провери адресната регистрация на всеки родител", смята тя.

По своя инициатива това правят в едно от големите софийски учебни заведения. Заради съмнение за злоупотреби педагозите от Второ училище влизат в ролята на детективи и тръгват на обиколка в района, за да проверят дали посочените адреси не са фиктивни 

Отивали на място, ролята на следователи не им харесала, но пък се натъкнали на редица нарушения.  Приемът на първокласници заприличал на избори не само заради фалшивите адреси. Класика си оставали и рушветите. Не липсвало и агресивно поведение на родителите. 

Какви злоупотреби откриха педагозите и докъде са готови да стигнат родителите, за да запишат децата си в желаното училище? Гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.