Защо автомобили и линейки нямат достъп?

Нито туристи, нито линейки, нито каквато и да било техника може да стигне до плажа Силистар. Причината – частните терени, през които се минава, за да се стигне до плажа, са заградени с колчета, сложена е табела „Частен имот”.

По темата

„РИОСВ не ми дадоха разрешение тук да има паркинг, тъй като имотите се намират в защитена зона”, заяви в предаването „Здравей, България” Ивайло Ставрев, наемател на частните терени, които трябваше да бъдат приспособени като паркинг.

„Казаха ми, че трябва да си охранявам имота, иначе ще ми наложат 10 000 лева глоба. Не искам да спирам достъпа, но след като го има това разпореждане, няма какво да направя”, допълни той.

„В този отказ на РИОСВ не е посочено, че обектът трябва да бъде ограден. Всеки ден има все по-малко хора на плажа”, заяви от своя страна Стойчо Монев, концесионер на плажа.

Ставрев съобщи още, че няма как да сложи жива охрана, която да пропуска специализирана техника, тъй като това са допълнителни средства за него.

Концесионерът на плажа пък си е предвидил ресурс за концесионната такса, но ако ситуацията не се промени, ще претърпи сериозни загуби, които трудно ще си възвърнат във времето.

Репортер: Цеца Алексова

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.