На 11 юли от 17:30 ще имате възможност да чуете опита на Евгения от Географ БГ - победител в ПРОМЯНАТА 2016/2017, и да зададете своите въпроси на екипа на ПРОМЯНАТА.

Eдна седмица преди крайния срок за кандидатстване в четвъртото издание на ПРОМЯНАТА екипът на инициативата организира втори информационен ден за всички, които искат да научат повече и да зададат своите въпроси!

Кога: 11 юли, вторник, 17:30

Къде: betahaus Sofia, ул. „Крум Попов“ 56-58, ет. 2, Innovation Space

Евгения Сарафова, съосновател на Географ БГ - победители в предишното издание на ПРОМЯНАТА - ще разкаже за техния опит като участници в конкурса и ще даде съвети на новите кандидати. Tя ще сподели и за техния опит като социални предприемачи и важните уроци са научили по пътя към успеха.

Христина Попова, Програмен мениджър на Reach for Change България, ще разкаже повече за формата на конкурса, условията за кандидатстване, критериите за оценка и защо ПРОМЯНАТА е една страхотна възможност за развитие на организацията Ви.

Всички присъстващи ще имат възможност да зададат своите въпроси. Ако нямате възможност да присъствате, можете да видите записа от първия информационен ден за конкурса ТУК.

Конкурсът ПРОМЯНАТА е отворен за кандидатстване до 18 юли 2017 г.! 

Кой може да кандидатства?

Приемаме кандидатури както от неправителствени организации, така и от физически лица от цяла България, които са намерили решение на важен социален проблем на децата в България, тествали са го в малък мащаб и искат да го развият и разрастнат. Търговските организации не могат да участват в състезанието, но можете да кандидатствате като физическо лице.

Какво ознчава социален предприемач?

За нас социалният предприемач е човек, който започва собствена инициатива, за да реши социален проблем (в нашия случай – за да подобри живота на децата). Той или тя трябва да има иновативно за рамките на България решение, което е осъществимо,  има потенциал да се развива и има устойчив финансов модел. Решението, трябва да помага на конкретни деца, но същевременно да помага за системна промяна, чрез промяна на мисленето или общественото поведение или чрез промяна на регулациите.

Как да кандидатствам? 

Кандидатства се лесно с онлайн регистрация и онлайн формуляр на адрес www.nova.bg/promyanata/apply. Кндидатстването е максимално опростено и улеснено. Нужно е само да попълните кратка информация за вас и по-подробна информация за вашето решение. Не е необходимо да прилагате никакви допълнителни документи. Можете да видите предварително апликационната форма за кандидатстване в ПРОМЯНАТА 2017/2018 тук

Какво получават финалистите в конкурса?

Големият победител в инициативата ще получи финансиране в размер на 30 000 лв., а други двама финалисти с най-много гласове от онлайн гласуването - по 15 000 лв. За период от поне една година те ще станат част от т.нар. "Инкубатор на Промяната", където ще получават интензивна ежемесечна подкрепа от екипа на ПРОМЯНАТА: професионални обучения, съвети и насоки, менторска и медийна подкрепа и достъп до международна мрежа от контакти, за да развият проектите си максимално ефективно.

А какво означава Акселератор?

Акселераторът е двумесечна безплатна обучителна програма, която е част от процеса на селекция в конкурса. Той ще се проведе в няколко модула в периода 8 септември - 10 ноември в София. 10-те най-добри кандидати в конкурса ще бъдат допуснати за участие в него и ще получат безплатни обучения и индивидуални консултации, чиято пазарна стойност е 2000 лв. на човек! Акселераторът ще им помогне да развият своя бизнес план, да подобрят цялостно своя проект и планирането на неговия социален ефект. Участниците в него стават част от селектирана общност от изключителни социални предприемачи! 

Къде мога да намеря повече информация за предишни проекти, които сте подкрепили в България и чужбина?

Информация за финалистите от първите три издания на конкурса ПРОМЯНАТА може да откриете тук.

Към кого мога да се обърна за допълнителна информация?

С радост ще отговорим на въпросите ви, ако ги изпратите на plamena.dimitrova@reachforchange.ogr и/или hristina.popova@reachforchange.org