Гледайте приключенската лента “Наполеон” от 12.50 ч. и романтичната комедия “Шоколад” от 14.30 ч. днес по NOVA

Изпълнен с дръзки приключения и сладки изкушения кино следобед очаква зрителите тази събота по NOVA. Кино маратонът започва с приключенската лента “Наполеон” от 12.50 ч., когато малкият голдън ретривър Мъфин ще се отправи на пътешествие в далечната Австралия. Филмът на режисьора Марио Андреачио по история на сценариста на “Улица “Сезам” Марк Залцман разказва за малко пале мечтае да се превърне в завоевател като френския пълководец. Един ден Мъфин се озовава в кош, който прелита над морето. В този момент решава, че това е шансът му да изпълни мечтата си и да заживее с дивите кучета на свобода. Дали малкото кученце ще осъществи своята мечта? 

В дръзки приключения, изпълнени със сладки изкушения ще се впуснат и Джони Деп и Жулиет Бинош в романтичната комедия “Шоколад”  днес от 14.30 ч. по NOVA. Режисираната от Ласе Халстрьом лента е номинирана за пет награди “Оскар”. Дори да нямаше многобройни награди, “Шоколад” е творба, която си заслужава да видите. Причините са много – това е първият филм, в който Джони Деп демонстрира своя музикален талант, а екранната химия между него и Жулиет Бинош е осезаема. Не трябва да забравяме и добрата история в основата на „Шоколад”. Филмът е базиран на едноименния бестселър на Джоан Харис.

Жулиет Бинош влиза в ролята на свободолюбивата Виан, която през 1959 г.  се премества заедно с дъщеря си в малко френско селце, където решава да отвори малка сладкарница. Събитието обаче съвпада с Великите пости, като изкушението на шоколадовите изделия поставя на изпитание изключително религиозното местно население. Разрушаването на местния здрав морал е предизвикателство за кмета, който решава да намери начин да изгони проводниците на „вредното” влияние. Положението се усложнява още повече, когато в селцето пристига и катун скитащи цигани. Местните жители не са доволни от тяхното присъствие, но между Виан и техния водач Ру, в чиято роля ще видим Джони Деп, прехвърчат искри. Докъде ще стигне Виан в нейната провокация към закостенелите обществени порядки?

Не пропускайте развръзките в приключенската лента “Наполеон” от 12.50 ч. и романтичната комедия “Шоколад”  от 14.30 ч. днес по NOVA.