През следващите месеци кемпера ще посети редица градове в България

На 21 юли 2017 година Фондация Нана Гладуиш – Една от 8 представи официално мобилния клуб на фондацията - “Розов кемпер на Една от 8“, който е част от проекта “Сърдечни приятелки“. В следващите 6 месеца той ще обиколи над 25 града в страната и главни онкологични болници.

Дейностите, които ще се предлагат в “Розовия кемпер на Една от 8“ са: индивидуални информационни и практически консултации; индивидуални психологически консултации; техники за справяне със стреса; съвети за хранене по време на лечение; арт-терапии; групови занимания; съвети от професионален гримьор; раздаване на аксесоари за жени с рак на гърдата и др.; кулинарен блогър ще готви в кухнята на кемпера.

"Розовият кемпер на Една от 8“ е част от проекта "Сърдечни приятелки". Обиколката му из страната започва още следващата седмица, като първите градове, които ще посети, са Дупница, Кюстендил, Благоевград и Самоков.

В следващите няколко месеца мобилният клуб ще посети и градовете София, Ботевград, Плевен, Свищов, Велико Търново, Ловеч, Русе, Добрич, Варна, Шумен, Пловдив, Асеновград, Хасково, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Враца, Монтана и Видин. Подробна информация с графика на посещенията ще бъде поетапно обявявана на сайта на фондацията www.ednaot8.bg.

Кемперът е на стойност 142 813 лева. Събраните от дарения средства са в размер на 112 854 лева, а остатъкът е осигурен чрез банков заем. Сред най-големите дарители за закупуването на кемпера са Магазини “Мания“, фармацевтичните компании Novartis и Roche, McDonalds, Societe Generale Експресбанк, Ана Вилфан и Цвети Кънчовска. Проекта подкрепиха и много други приятели на Една от 8 с лични дарения и смс на специално отворения за дарения DMS номер за “Розовия кемпер на Една от 8“. За каузата допринесоха редица юридически и физически лица. За покриване на разходите на кемпера при обиколката из страната е направено допълнително дарение от фармацевтичните компании Pfizer и Novartis.

“Имаме вече кемпер! От тук нататък той трябва да работи, да обикаля страната и да помага напълно благотворително, абсолютно без пари“, каза при откриването на мобилния клуб на Една от 8 основателката на фондацията Нана Гладуиш.

Ето и графика на кемпера за следващата седмица:

Дата: 31.07.2017 (понеделник)

12.00 ч. – Пристигане пред КОЦ Русе

15.00 ч. -  Позициониране пред магазин Мания Русе

Дата: 01.08.2017 (вторник)

11.00 ч.  – Позициониране пред  болница в Добрич

16.00 ч.  – Пристигане в Мания Добрич

Дата: 02. 08 . 2017 (сряда)

9.00 ч.  – Посещение на болница “Света Марина“ във Варна

17.30 ч. – Паркираме кемпера в Района на козирката и информационния център над подлеза

Дата: 03.08.2017 (четвъртък)

10.00  ч.  – Посещение Болница Шумен

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес