Екипът от гении спасява летище Лос Анджелис в първия епизод на поредицата

Хитовият екшън сериал “Скорпион” завладява ефира тази вечер от 21.00 ч. по NOVA. Зрителите могат да следят всяка делнична вечер една от най-успешните поредици за последните години в САЩ, която разказва за група млади гении, чиито умения далеч не могат да се сравняват с тези на обикновените хора. 

Сериалът, който е дело на създателите на “Бързи и яростни” и “Хавай 5-0”, е вдъхновен от истинската история на ирландеца Уолтър О’Брайън, който има един от най-високите коефициенти на интелигентност в света. На 13 години той се явява на IQ тест и събира 197 точки, които надхвърлят резултата на Айнщайн. През същата година компютърният гений успява да хакне компютърната система на НАСА. По-късно е посрещнат от САЩ с виза EB 1-1 за “изключителни способности”, каквато е била предоставена и на Айнщайн. Брилянтният му ум и технологични умения помагат в определянето на заподозрените за бомбения атентат по време на Бостънския маратон. 

В “Скорпион” ролята на гениалния О’Брайън е поверена на Илайъс Гейбъл, който участва в “Игра на тронове” и “Интерстелар”. В епизод тази вечер режисьорът на „Бързи и яростни” Джъстин Лин представя екипа на О’Брайън, носещ името “Скорпион”. В сериала ексцентричният гений събира екип от брилянтни умове, последна линия в защитата срещу високотехнологични заплахи за глобалната сигурност. Бъг в компютърната система на летище Лос Анджелис, заплашващ приземяването на десетки самолети, е първата правителствена задача за “Скорпион”.

Как ще се справят гениалните чудаци? Не пропускайте първия епизод на сериала “Скорпион” тази вечер от 21.00 ч. по NOVA.