Гледайте новото видео на фондация "Живот със Синдром на Даун"

Влогърите Краси и Силвена от фондация "Живот със синдром на Даун” споделят поредния забавен момент от живота им като семейство - а именно как празнуват рождения ден на дъщеричката си Микаела. Двамата са родители на Крис и малката Микаела, която е със Синдром на Даун. Чрез техните клипове Краси и Силвена искат да вдъхнат кураж и сили на родителите, на които тепърва им се ражда дете със Синдром на Даун и търсят информация в интернет. Двамата смятат, че е много е важно да видят, че въпреки диагнозата, детето им може да се развива, да ходи, да говори, да се усмихва, да е щастливо. "Живот със Синдром на Даун" са финалисти в последното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA в партньорство с фондация Reach for Change България - ПРОМЯНАТА 2016/2017.

"Когато Микаела се роди, не знаехме какво ни предстои. Преди 3 години не си и представяхме, че ще празнуваме по този начин всеки неин рожден ден - обградено от семейство, приятели и много любов. Тя непрекъснато ни учи, че когато има любов, усмивките могат да са ежедневие, въпреки диагнозата Синдром на Даун. Човек е хубаво да мечтае, да има планове, очаквания, но когато има разминавания е важно да живеем за момента, да се оставим на всяка хубава емоция да ни завладее и да успеем да й се насладим, защото утрешния ден е много неочакван. Това правим и ние”. Това споделя майката на малката Микаела и Крис - Силвена.

“Микаела се радва на приятели в яслата, на площадката пред блока, но нямаше как да съберем всички на едно място. Благодарим на приятелите, познатите и стотиците непознати, които на този ден ни поздравиха и ни заредиха с невероятни пожелания. Микаела изживя своя празник така, както всяко дете и диагнозата Синдром на Даун не и попречи да бъде щастлива рожденичка!", разказва Силвена.

Как малката Микаела посрещна рождения си ден, гледайте във видеото, за да разберете и да споделите за пореден път техните весели емоции.

Всички видеа на проекта "Живот със Синдром на Даун“ може да гледате в техния официален канал във Vbox7.com. За актуална информация следете тяхната Facebook страница.

Повече за проектите на социално отговорната инициатива на NOVA в партньорство с фондация Reach for Change България маже да разберете на сайта на ПРОМЯНАТА.