Изразяваме солидарност към испанския народ, каза още премиерът

"Дълбоко сме потресени от тази проява на жестокост и насилие над мирни граждани и изразяваме солидарност и безрезервна подкрепа към испанския народ.

За подобни действия няма и не може да има оправдание", посочва премиерът Бойко Борисов в телеграма до испанския си колега Мариано Рахой. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТЕРОРИСТИЧНАТА АТАКА В БАРСЕЛОНА ВИЖТЕ ТУК

Борисов изразява искрените съболезнования на българското правителство за жертвите при днешния терористичен акт в Барселона и заявява и решимостта на българското правителство да продължи активно да участва в борбата на международната общност срещу тероризма.

Във Facebook министърът на външните работи Екатерина Захариева написа: "Вярвам, че Обединена Европа ще победи тероризма и страха. Мислите и емоциите ми са насочени към Барселона. Няма цели, които да оправдаят насилственото отнемане на човешки живот". 

Тази вечер тя изпрати телеграма до испанския си колега Алфонсо Мария Дастис Кеседо.

"С дълбока скръб посрещнах новината за нападението в Барселона, довело до човешки жертви и множество пострадали. Потресени сме от тази проява на жестокост и агресия и вярваме, че виновниците за този акт на насилие ще понесат отговорността си. В този тежък момент, разтърсил целия свят, изразявам най-искрена приятелска и човешка съпричастност към скръбта на близките на пострадалите, солидарност и подкрепа за испанския народ", се казва в телеграмата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.