Хората се събраха на площад "Каталуния"

Барселона скърби за жертвите на терора. Хиляди се събраха на площад „Каталуния”, за да отдадат последна почит към загиналите. Мястото, от което започна терористичната атака се изпълни с цветя, послания и свещи.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

На церемонията пристигнаха испанският крал Фелипе Шести, министър-председателят Мариано Рахой, управителят на Каталуния Карлес Пучдемон и кметът на Барселона Ада Колау.

Почит отдадоха и звездите от футболен клуб „Барселона”. Меси, Суарес и останалите любимци на града започнаха тренировката си с минута мълчание.

В Испания е обявен тридневен траур.

СЛЕД АТЕНТАТА В БАРСЕЛОНА: 7-годишно момче е в неизвестност (СНИМКА)

Припомняме, че шофьор с ван уби 14 души в центъра на Барселона. Повече от 130 души пострадаха, като състоянието на 15 от ранените е тежко. ИДИЛ пое отговорност за атенатата, но не е ясно дали са участвали в организацията или само си приписват действията на терористите. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТЕРОРИСТИЧНАТА АТАКА В БАРСЕЛОНА ВИЖТЕ ТУК

По данни на МВнР пострадалите хора са от 34 различни националности. Сред ранените са граждани на: Франция, Германия, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, Унгария, Перу, Румъния, Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Великобритания, Люксембург, Австрия, Канада, Еквадор, САЩ, Филипините, Кувейт, Пакистан, Тайван, Турция, Италия, Алжир и др.

Още един арестуван за нападението в Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ) 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.