Пламъците са тръгнали от частен дом и са обхванали 25 къщи

Голям пожар бушува в руския град Ростов на Он, предаде ТАСС, като се позова на местните власти. Пламъците са тръгнали от частен дом и са обхванали 25 къщи с обща площ 10 000 квадратни метра. Пожарът е локализиран.

Заради стихията са евакуирани над 650 души от околните сгради, в това число и от многоетажни блокове. Над 1200 човека са останали без ток.

В потушаването на пламъците са участвали три хеликоптера, един самолет и над 2000 пожарникари с 212 единици специализирана техника. Пострадали са 27 души, петима от които са приети за лечение в болници.

Засега се смята за малко вероятна версията за умишлен палеж, а като по-вероятна - тази за пожар, причинен от битова техника.

Усилията на пожарникарите да потушат пламъците се усложняват от силния вятър със скорост 17 метра в секунда. Очаква се през нощта скоростта му да отслабне до 10-15 метра в секунда и това може да помогне на пожарникарите да се справят с пламъците. За утре метеоролозите обаче прогнозират вятър със скорост 20-25 метра в секунда.

Досега са локализирани пламъците в шест от деветте участъка, в които горят. В града е въведен режим на извънредно положение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.