Книжарници Сиела с благотворителна разпродажба в подкрепа на Есенен лагер ParaKids

“Планина от намаления за детски приключения“ е благотворителна разпродажба в подкрепа на ParaKids, която ще се проведе на 9 септември, събота,  от 10.30 до 18.30 ч. на Откритата сцена на Театър   ”София“.  На нея всички желаещи ще могат да си закупят на символична цена стоки с нарушен търговски вид, които са годни за употреба. На цени от 1 до 10 лева посетителите ще могат да си закупят хубава книга, комплекти за рисуване, игри, играчки, музика и още много интересни неща. Събраната сума ще бъде в подкрепа на Есенния лагер ParaKids.

Есенен лагер ParaKids е предназначен за деца с увреждания и техните семейства. Целта на лагера е да даде равен достъп и възможност на децата с увреждания  да изпитат емоцията от двигателни активности и спорт в планината, сред природата, заедно с приятели и семейство.

Дейностите Есенен лагер ParaKids ще включват преход по горски пътеки и запознаване с животинския и растителен свят характерен за местност Узана, Габрово;  изкачване на връх Исполин; гимнастика, забавни игри и активности на открито, които да поддържат доброто настроение на всички участници. Времетраенето на лагера е четири дни с три нощувки и ще включва 20 деца.

Сумата, която трябва да се събере, е 3400 лева. Организаторите на благотворителната разпродажба вярват, че много хора ще се включат, за да помогнат на Даниела и Бояна, които с каузата си ParaKids са миналогодишният победител в ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change България. През юни тази година те организираха първия си летен спортен лагер “Морски приключения“ и зарадваха 22 деца - с детска церебрална парализа, с аутизъм, незрящи, както и деца без увреждания.

Най-голямата награда за ParaKids е искрената радост на децата, които въпреки различията си откриват своите неподозирани възможности. “Децата играят заедно и намират нови приятели, емоцията е невероятна! Искаме да развием ParaKids, за да стане нещо постоянно и стабилно и още повече деца да имат достъп до спорт.“ - сподели в интервю за NOVA Бояна, една от създателките на ParaKids.

А нейната колега Даниела я допълва: “ПРОМЯНАТА ни даде всичко, от което се нуждаехме, за да превърнем една идея в мисия, цел, в нещо страхотно! Много се радваме, че благодарение на ПРОМЯНАТА успяхме да направим толкова деца щастливи. Заслужава си!“

Голямото удовлетворение на книжарници Сиела и всички партньори, които с готовност приеха каузата, ще е да се продължи прекрасната инициатива на ParaKids, като бъдат събрани необходимите средства за Есенен лагер.

Освен разпродажбата, на Откритата сцена на Театър “София“ през целия ден ще има забавления и изненади. Подробна програма вижте тук>

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес