TELUS International Europe инвестира 120 000 лева в подобряването на средата за учениците в специално училище за деца с увреден слух “Проф. д-р Дечо Денев“

На 9 септември  се проведе осмото издание на инициативата  “TELUS Ден на подкрепа“ в България. Тя е част от глобалната доброволческа кампания на TELUS International, която вече 11 години, обединява над 31 000 участници от всички страни, в които компанията оперира.

За втора поредна година TELUS International Europe организира доброволческата дейност и финансира ремонта в училището за деца с увреден слух “Проф. д-р Дечо Денев“ в София.

В продължение на свършеното миналата година днес над 800 служители на компанията, приятели и ученици от училището сглобиха нови мебели, боядисаха стените в училището и общежитията, засадиха дръвчета, окосиха тревните площи и почистиха района. Допълнително бяха подменени 98-те легла в училищното общежитие, 21 врати и подовите настилки. Специална част от проекта бе пълното реновиране на три игротеки. В преобразяването на училището компанията инвестира 120 000 лeвa. 

Събитието се осъществява в партньорство с фондация “Заслушай се“  – победител в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for change ПРОМЯНАТА 2015/2016, и има за основна цел да подобри материалната база, давайки на децата по-добри условия на живот и образование.

“Днес, ние не просто обновяваме училище, ние изграждаме красиво място, където децата със слухови увреждания могат да изживеят едно по-щастливо бъдеще и да имат същите възможности, както всеки друг. Освен това споделяме нашето послание към обществото, че всички можем и трябва да направим повече“, сподели Джефри Пюрит, президент и главен изпълнителен директор на TELUS International. 

“Миналата година поставихме основите на един по-добър живот за учениците от ССУ “Проф. д-р Дечо Денев“. Сега сме тук, за да надградим и да довършим започнатото. Когато виждаш смисъла в това, което правиш, и най-тежката работа ти се отдава с лекота! Това е ефектът “предай нататък“. Смисълът на нашите усилия е в усмивките на повече от 500 деца, които ще намерят едно по-добро място за образование и развитие“,  каза пред доброволците Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

Официални гости на събитието бяха Кристофър Дуган, съветник в Канадското посолство, Благовеста Борчева, експерт в дирекция приобщаващо образование Министерството на образованието и науката, Радиона Никова от Държавната агенция за закрила на детето и Ашод Дерандонян, основател и председател от фондация “Заслушай се“. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес