Събитието ще се състои през почивните дни от 9.00 до 21.00 ч.

Във Варна започна традиционният семеен фестивал "Усмихни се" в подкрепа на децата със специални потребности от Карин дом. Събитието, което се провежда през почивните дни от 9:00 до 21:00ч.. предлага забавления за цялото семейство, включващи конна езда, барбекю зона, фермерски и арт пазар, много работилници и лекции.

Освен това се провежда и представяне на Фондация "Живот със Синдром на Даун". На фестивала ще бъдат представени два клипа, включващи моменти от живота на малката Микаела, която освен посланик на каузата. Самата Микаела посещава Карин още след третия ден на своето раждане, а заслуга за това има програма "Ранна интервенция" на центъра, която се заема с нелеката задача да оказва подкрепа на родителите на деца със специални нужди още от родилния дом. Тя дава информация и осигурява спокойствие, че те могат да срещнат адекватна терапия и отношение.

Фестивалът "Усмихни се" има за цел да събере средства за група "Усмивка за деца с комплексни нужди", както и за група "Малки+". Отвъд тази важна за функционирането на центъра финансова цел, събитието има мисията да даде повече информация на варненци относно живота на хората със специални нужди и да намери съмишленици, които да предадат нататък делото им.