В Гваделупа има най-малко двама загинали

Ураганът „Мария“, който опустоши Антилските острови, отне живота на девет души и прекъсна електрозахранването на Порто Рико. В Гваделупа има най-малко двама загинали, а други двама се водят за изчезнали. На остров Доминика, който бе напълно опустошен от „Мария“ седем души загубиха живота си в разрушителната стихия, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС. 

"Комуникацията с острова е затруднена и жертвите най-вероятно ще се окажат много повече", заяви главният съветник на премиера Рузвелт Скерит.

Спасителните мисии там за момента са невъзможни поради ураганните ветрове. Разузнавателен полет над острова даде основание на Центъра за спешни ситуации на Карибите да оцени приблизително щетите.

Ураганът "Мария" връхлетя Пуерто Рико

"Около 70-80% от сградите са разрушени", заяви Роналд Джаксън, директор на Центъра за спешни ситуации на Карибите. 

Един загинал и двама изчезнали на о. Гваделупа след урагана "Мария"

Ураганът „Мария“, който се колебае между четвърта и максималната пета категория, продължава своя разрушителен път на северозапад и удари с пълна мощ Пуерто Рико, прекъсвайки електрозахранването на острова.

По думите на кмета на Сан Хуан Кармен Юлин Крус много части от града са напълно наводнени.

Пуерто Рико в очакване на урагана „Мария”

Губернаторът на Пуерто Рико, Рикардо Росело, заяви, че е поискал от президента Тръмп да обяви бедствено положение на острова. Това е най-унищожителният ураган в съвременната ни история. Никой не знае какви ще са щетите, каза той през Си Ен Ен. Според него те ще са много по-големи от причинените от урагана „Ирма“ преди едва десет дни. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.