Приемането на малко храна сутрин увеличава риска от заболявания

Пропускането на закуската може да се окаже фатално за много хора, тъй като удвоява риска от атеросклероза, при която се удебеляват стените на артериите. Това сочат резултатите от проучване, проведено в Испания в продължение на 10 години и обхванало 4000 офис служители, съобщава БТА.

Химици разкриха тайните съставки за идеални палачинки

25% от участвалите в изследването закусвали обилно, като осигурявали 20 на сто от дневния си калориен прием.

Любопитни факти за чая

Около 70% от хората консумирали сутрин едва 5 на сто процента от дневния си калориен прием, а 3 на сто въобще не закусвали. Последната група показала, че е изложена на най-голям риск от сърдечно-съдови заболявания. А по данни на Световната здравна организация през 2015 г. от този тип болести са починали 17,7 милиона души в световен мащаб.

В Лос Анджелис вече продават черен сладолед (СНИМКИ)

Хората, които са пропускали закуската, се оказали и с най-големи талии. При тях били регистрирани и високи нива на индекса на телесната маса, на кръвното налягане и на кръвната захар.

Тайната за тънката талия на Одри Хепбърн (ГАЛЕРИЯ)

Онези от изследваните, които си осигурявали на закуска едва 5% от дневния енергиен прием, пък били изложени на два пъти по-висок риск от атеросклероза.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.