Гледайте предаването тази събота от 18.00 ч. по NOVA

В “Ничия земя” тази събота по NOVA журналистът Даниела Тренчева разказва и показва как за секунди банкоматите се превръщат в удобна печатница за пари и средствата ви изчезват, въпреки превантивното им съхраняване в банка. 

В предаването този път говорят най-ловките сред ловците на бандити за най-ловките начини да ви оберат. Схемите са познати, но начините стават все по-бързи, хитри и технически изпипани. Нещата, необходими да ви оберат - скрити камери, четящи глави, двойно клавиатури, USB-памет, бели пластики и други устройства - свободно и евтино се поръчва в Интернет.

“Уважаеми зрители, пазете пин-а си! Пазете картата си! Пазете парите си! И най-вече се пазете от измамници! Според полицаите, заради добрата им работа, все по-малко банкомати се оборудват, за да бъдат източвани суми. Според бандитите обаче начините стават все по-съвършени и вече не се налага да се монтират устройства, за да се откраднат данните на картите. Факт е, че престъпниците винаги са на една крачка преди ченгетата. Устройствата, които монтирахме, за да покажем как става източването на банкоматите, са демонтирани след снимките.” Това разкрива Даниела Тренчева по темата.

Не пропускайте цялата история в “Ничия земя” тази събота от 18.00 ч. по NOVA.