Започва изграждането на четирилентов път Поморие - Ахелой

Край на километричните колони от автомобили и значително намаляване на пътни инциденти от следващото лято по пътя към Слънчев бряг. Днес започна  разширението на 5-километровата отсечката Поморие - Ахелой. От години през активния летен сезон отсечката Поморие-Ахелой е най-тежката за туристите пътуващи на север от Бургас.

„Знаете проблема - туристите за два часа кацат със самолет от Германия и два часа и половина пътуват от Летище Сарафово до „Слънчев бряг”, коментира кметът на Поморие Иван Алексиев.

„Лошото настроение е достатъчно, като дойдат и зле настроени. Като си развалят настроението, това е достатъчно”, коментира хотелиерът Стефан Абрашков.

„И аз съм стоял час и половина на светофара на Ахелой, например. Знаем за какво иде реч. Какъв туризъм ще правим с подобна инфраструктура!”, възмути се и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Премиерът за „пътя на смъртта”: 2 г. гинаха хора заради обжалвания (ВИДЕО+СНИМКИ)

С отпуснатите от държавата близо 20 милиона лева за изграждането, работата по проекта започва веднага. Движението по стария път няма да е затруднено.

„Това трасе, което го виждате, ще има реконструкция. Първо ще започнем с изграждането на новото трасе, след това ще се изгражда и старото 1-9, тъй като той също трябва да бъде реконструиран”, коментира шефът на Агенция „Пътна инфраструктура” Дончо Атанасов.

Ще си отдъхнат и жителите на Ахелой, откъдето минава целият трафик. Новата четирилентова отсечка ще бъде готова до началото на новия туристически сезон. Срокът за изпълнение е 177 дни. Очаква се при изграждането на обхода на Поморие да има забавяне, тъй като по трасето имало археология и предстои проучване.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.