Качествен матрак и още няколко трика ще ви избавят от мъките на безсънието

Приблизително 1/3 от живота ни преминава в сън, което се равнява на около 25 години от нашия живот. Всички знаем колко е важен сънят, но много често го подценяваме, а неговата липсва или не достатъчно доброто му качество може да доведе до редица усложнения.

Изследванията показват, че хората, които страдат от хронично недоспиване или пък прекомерно спане, са силно предразположени към внезапна смърт. Умората и липсата на сън често са по-големи причинители на пътни инциденти, отколкото дори употребата на алкохол.

Качественият сън ни помага да сме по-фокусирани, по-силни и по-здрави. Затова е много важно да променим навиците си така, че да си набавяме добър сън редовно.

Как може да подобрим съня си? Ето три много важни съвета, които трябва да спазваме:

  • Стремете се да си лягате по едно и също време всяка вечер.

Това ще ви изгради здравословен навик, тялото ще знае кога идва времето за сън и ще се чувствате много по-пълноценно и отпочинали, ако успеете да спазвате един и същ график за лягане.

  • Не прекалявайте с храната преди сън.

Хубаво е поне два часа преди сън да сте приключили с хапването. Обилните и разточителни вечери често оказват много негативно влияние върху организма и след това пречат на спокойния сън.

  • Масажиращ матрак за по-добър сън.

От първостепенно значение е да изберем правилния матрак и възглавница. Разликата е огромна, когато спим на качествен матрак. Да избереш правилния матрак често е трудна задача, но революциите на пазара на матраци постоянно ни изненадват.

Наскоро актрисата Стефания Колева се похвали с нова придобивка, а именно едно ново попълнение на пазара - матракът GreenFabric "Събуди се здрав!" на ТВ Бутик. Интересното при него е, че той е масажиращ, с две лица, подходящ както за лятото, така и за зимата. Осемте му броя вградени масажиращи апарата се управляват от дистанционно с множество масажни програми, зонови масажи и вибрационни точкови масажи. Сред другите плюсове е и това, че матракът е антибактериален и антиалергичен.

Ако искате да се сдобиете с иновативен матрак като този, включете се в играта на Edna.bg и ТВ Бутик ТУК. Един от всички, попълнили формата за участие до 13 ноември, ще спечели матрака GreenFabric "Събуди се здрав!" на ТВ Бутик.