Семейството на Силвена и Красимир Христови от Варна отговаря на 24 често задавани въпроса за живота със Синдрома на Даун

За децата със Синдром на Даун в България все още се говори сравнителни малко, а това често поражда и незнание по този въпрос. Семейството на Силвена и Красимир Христови от Варна посвещава живота си на това да разказва за Синдрома на Даун след като дъщеричката им Микаела се ражда с тази диагноза. Те основават фондация, наречена "Живот със Синдром на Даун", и започват да създават видеоклипове, с които показват своето семейство и какви грижи полагат за детето си със Синдром на Даун. Те са финалисти в последното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA в партньорство с фондация Reach for Change България - ПРОМЯНАТА 2016/2017.

Последното им видео отговаря на често задавани въпроси, които доста хора си задават, но може би не смеят на попитат. Въпросите са изпратени от последователите на Силвена и Красимир в социалните мрежи. Буквално за дни те получават над 700 въпроса, свързани с тяхното семейство и животът им, а във видеото ще видим отговорите на 24 от тях. Доста от въпросите са зададени и от тийнейджъри, което показва, че видеата на Силвена и Красимир са провокирали и техния интерес. От началото на годината досега, техните клипове са събрали над 1 милион гледания онлайн.

Във видеото и двамата родители разказват, че пред тях никога не е стоял въпросът дали да оставят Микаела в дом, как синът им Крис е приел новината за Микаела,  какви специалисти е необходимо да посещава всяко дете със Синдрома на Даун и много други.

Всички видеа на проекта "Живот със Синдром на Даун“ може да гледате в техния официален канал във Vbox7.com. За актуална информация следете тяхната Facebook страница.