Цената беше утвърдена от КЕВР

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цената на природния газ за първото тримесечие на 2018 г. Тя е с 2,75% по-висока от досегашната цена, съобщи БГНЕС.

По-скъп газ с 3% иска "Булгаргаз" от 2018 г.

Цените на топлинната енергия остават непроменени до края на отоплителния сезон, няма промяна и в цените на електроенергията за битовите и небитовите потребители на регулирания пазар.

Добруджа на протест срещу добива на природен газ (ВИДЕО)

В Решението на КЕВР утвърдената цена на природния газ за първото тримесечие, на която "Булгаргаз" ЕАД продава природен газ на крайните снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа, е в размер на 352,65 лв. на 1000 куб. м или 33,39 лв./MWh (без акциз и ДДС). Тя е с 2,75% по-висока от досегашната цена за ІV-то тримесечие на 2017 г. и е определена въз основа на представените данни и документи и след направени изчисления съгласно прилагания ценови модел.

Увеличението на цената на природния газ с 2,75% няма да доведе до повишаване на цените на топлинната енергия до края на отоплителния сезон. Няма да има промяна и в цената на електрическата енергия за битовите потребители и небитовите потребители на регулирания пазар, уточнява регулаторният орган. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.