Минималните температури ще са между -3 и 2 градуса

В цялата страна е в сила жълт код за опасен северозападен вятър. На места поривите на вятъра достигнаха до 80 км/ч. 

Най-силен беше вятърът в Кърджали, Сливен и Оряхово. В планините вятърът е ураганен. 

Затвориха напълно прохода Троян-Кърнаре

Минималните температури са между -3 и 2 градуса, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време. Максималните температури  са между 0 и 5 градуса. 

Заради обилния снеговалеж е ограничено движението към прохода "Шипка" и е забранено движението на тежкотоварни автомобили през Прохода на републиката. Сняг вали и в проходите „Предел“, „Ришки“ и „Дюлински“, „Вратник“, „Троянски“. 

Заради обявения жълт код за опасен вятър, от Столичната община напомниха на всички жители на столицата да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища, офиси и търговски обекти и да бъдат внимателни при придвижването си. През нощта екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са реагирали на пет сигнала за паднали клони и дървета.

В петък ще бъде слънчево и не така ветровито. Температурите ще се повишат. В събота температурите също ще са високи, но ще започне заоблачаване, а следобед ще има и валежи - първо от дъжд, след това от сняг. В неделя е възможно да има значителни снеговалежи в Южна България. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.