Те могат да се пригодят за работа в "Бърза помощ" и Пожарната, съобщи премиерът

"Направихме преглед на хеликоптерите. Имаме маса хеликоптери". Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание, цитиран от Агенция „Фокус“.

Борисов: За никой не е правено толкова, колкото за българските военни летци

„Имаме хеликоптери, които може да станат изцяло за "Бърза помощ". Имаме хеликоптери, които може да ги преоборудваме за горски пожари. Ще ги карат военните, така че хем ще натрупват допълнителни летателни часове, хем ще тренират, хем в същото време ще вършат работа и ще спасяваме човешки животи. Имаме я техниката. Не е нужно да се купуват нови хеликоптери“, заяви Борисов.

Строежът на втори лифт в Банско може да започне след около 2 години (ВИДЕО)

Вицепремиерът Красимир Каракачанов уточни, че предстои да се направи анализ колко ще струва ремонта на наличните хеликоптери. 

В началото на днешното заседание отново беше коментирана темата за бъдещето на парк "Пирин".  "По-зелено от нашето правителство няма", подчерта премиерът Бойко Борисов.

ДСБ, "Да, България" и "Зелените" искат нови писти на Витоша, но без сеч

"Ще забраним движението на автомобили нагоре над Банско, така че няма да е нужно да се поддържа пътя, да се осолява и да гинат дървета“, коментира премиерът. "Не става въпрос за строителството на хотел, тоалетна не може да се направи, чайна не може да се направи“, подчерта той. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.