Великобритания и Франция обмислят размяна на културни ценности

Скелетът на коня на Наполеон и прочутият Розетски камък са сред артефактите, които са възможни обекти за размяна на културни ценности, в случай, че Франция даде на заем историческия "Гоблен от Байо" на Великобритания, според в. "Таймс", цитиран от ДПА.
Скелетът на коня от битката при Маренго е сред "хедлайнерите", които биха могли да бъдат отпуснати на заем на Франция в замяна на гоблена, съобщава БТА.

Отдавна изгубена скулптура на Роден беше открита в Ню Джърси (СНИМКА)

Британският музей в Лондон, където се съхранява Розетският камък, е най-вероятното място, където ще бъде изложен "Гоблена от Байо", според медията.

Пет известни личности, подозирани в сделка с дявола (ГАЛЕРИЯ)

Изданието цитира анонимен източник от правителството, който казва, че Великобритания иска да осъществи "обмен на забележителни културни артефакти" с Франция. 

Кордоба – по следите на маврите...

Гобленът ще бъде даден на заем по програма за обмен на произведения на изкуството между двете държави. Той е дълъг 70 метра и не е напускал Франция през цялата си 950-годишна история. 

Продадоха рядък розов диамант за 16 милиона долара

Точният му произход е неясен. Той е изложен в град Байо в северозападния регион Нормандия.
Представител на Елисейския дворец каза, че уговорката е потвърдена, но практически няма да се осъществи в следващите няколко години. Причината е, че предстои работа по произведението, за да се подсигури безопасното му транспортиране.

Тракийските съкровища вече могат да бъдат видени в Лувъра

Историческата ценност няма да бъде изложена във Великобритания преди 2020 г.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.