Ново проучване установява интересни причини, които водят до разтрогване на брака

В съвременния свят не само изневярата, финансовите проблеми или злоупотребата с алкохол могат да доведат до разрив между партньорите. Сред най-популярните мотиви за развод вече са хъркането, риболовът и вегетарианството, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на проучване, направено във Великобритания.

Установиха основната причина за разводите

Общият термин "неприемливо поведение", изтъкван като основание за искане за разтрогване на брака, в наши дни е придобил съвсем различно измерение.

Браковете с голяма възрастова разлика се разпадат за 6 г.

Днес коренна промяна в поведението може да доведе до сериозно влошаване на отношенията между брачните партньори и до последвал развод. Като основание съвременните индивиди често изтъкват мотиви като хъркане, пристрастяване към дадено хоби - риболов или колоездене, а също така и съществена промяна в начина на живот - всекидневно посещение на залата за фитнес, преминаване към вегетарианство или веганство, отказ от млечни продукти и глутен.

Защо жените най-често напускат мъжете си?

Не липсват и хора, които изтъкват като мотив упорството на половинките си да продължат да пушат, склонността им да говорят твърде често по телефона или да прекарват времето си в интернет, неумението им да боравят с пари, политическите им възгледи, липсата на интимност или прекомерното желание за секс, неангажираността им с отглеждането на децата, неблагодарността.

Всеки седми развод е заради пиеща жена

Юристи дори са се сблъсквали със случаи хора да искат развод, защото брачните им партньори поставят родителите си пред тях. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.