90 млн. евро са щетите върху домове и автомобили

Германските застрахователи изчислиха, че свирепите ветрове, които се стовариха върху Германия с бурята Фридерике, са нанесли щети за 500 млн. евро, предава БГНЕС. В същото време стана известно, че броят на загиналите по време на стихията се е увеличил и достигна осем души.

ОПАСНО ВРЕМЕ: Десетки сигнали в "Моята новина"

Една от новите жертви е 64-годишен мъж, който паднал от височина 8 м, тъй като се бил качил да укрепва покрива на къщата си в провинция Саксония-Анхалт. Друг 34-годишен мъж пък почина от получените рани, нанесени му от рухнало върху него дърво.

Три жертви на урагана и в Германия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Все пак застрахователите преценяват, че нанесените щети от 500 млн. възлизат само на една четвърт от тези, които страната претърпя през 2007 г. – 2 млрд. евро. Според застрахователите от последната буря на домове и коли са били нанесени щети за 90 млн. евро, а останалите до 500 млн. са причинени на различни предприятия, държавни сгради и на селското стопанство.

РЕАКЦИИ ПРИ БУРЯ: Как да действаме при ураганен вятър? (ВИДЕО)

И Холандия отчете щети от бурята, но те са доста по-малки – оценяват ги на 90 млн. евро.

Вятър събори човек на земята в Холандия и преобърна камион (ВИДЕО)

Все пак и в бурите се случват добри неща – в Кьолн в кола се роди момченце, докато родителите му били заклещени в задръстване, причинено от природната стихия. 

КАКВО Е ВРЕМЕТО ВЪВ ВАШИЯ РЕГИОН? ИЗПРАЩАЙТЕ НИ СНИМКИ И ВИДЕА В "МОЯТА НОВИНА"