Най-успешният български медицински сериал стартира с "Критична точка" в ефира на NOVA на 27 февруари от 20:00 ч.

Пети сезон на най-успешния български медицински сериал "Откраднат живот" стартира в ефира на NOVA на 27 февруари в 20:00 ч. Със своите 4 сезона и 190 епизода, силния си сюжет, изпълнен с драматични обрати и емоционални моменти,  и изключителния каст поредицата се превърна в една от най-обичаните родни продукции през последните години.

"Откраднат живот: Критична точка" ще продължи историята на някои от любимите персонажи, но ще представи и нови лица. Към актьорския състав ще се присъедини звездата на "Вездесъщият" – Велислав Павлов, който ще облече лекарската престилка за спешното отделение на МБАЛ "Св. Кирил". Младият обещаващ актьор Димитър Захариев ще партнира на Павлов в ролята на негов брат, а двамата ще създадат един непредсказуем тандем.

"Влизам в един сериал, който е много успешен. Героят ми е хирург, а аз самият имам голям респект към лекарите. Наскоро си мислех за общото между актьорската професия и задълженията на лекарите – мисля, че ги свързва именно отговорността", споделя Велислав пред камерата на "Здравей, България". 

"Критична точка е медицински термин – минутите, в които лекарите се борят за човешкия живот. В новия сезон зрителите ще проследят не само екстремни ситуации в лекарската професия, но и критични моменти в любовта и личния живот на героите", разказа продуцентът Евтим Милошев, допълвайки, че присъствието на двамата братя в болницата ще отвори нова социална тема, която ще бъде сред лайтмотивите на новия сезон. 

В ранните часове на деня се включи и актрисата Дария Симеонова, която загатна, че Наталия и Калин ще трябва да се справят с "критичната точка" в съвместния си живот и да превъзмогнат повратен момент за семейството.

Житейски предизвикателства, сложни медицински казуси, неочаквани събития в личния и професионален живот ще бъдат част от ежедневието на екипа на болницата, част от който са д-р Стилянова, доц. Захариев, д-р Хинова и доц. Мазов, сестра Жекова и много други от обичаните лекари. 

С "Откраднат живот" и премиерите на другите мащабни кино и телевизионни проекти, които се реализират с подкрепата на NOVA на всички платформи, медията сложи основите на нова за страната тенденция на завръщане към родните филми. Сериалът успя да спечели трайно зрителския интерес на аудиторията, доказвайки че и в България могат да се създават качествени телевизионни кино продукции, които по нищо не отстъпват на международните.                           

Повече новини за сериала ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а всички епизоди можете да гледате отново в NOVA PLAY.