Журналистът Живко Константинов отвежда зрителите на пътешествие до края на света днес от 19.20 ч. в Темата на NOVA

На планетата Земя има едно кътче, за което човечеството знае по-малко, отколкото за Луната. Това не е учудващо, защото природните условия там се доближават до тези на планетата Марс. Температурите падат близо до – 90 градуса по Целзий, ледена пустиня е обхванала цялата област, природа е враждебна, бушуват буреносни ветрове, има слънчева радиация. Това обаче е и един безкраен свят на красота, величествени гледки, диви животни и прелестни растения.

По темата

Наричат Антарктика “кухнята на времето”. Тя е леденият сейф, съхраняващ историята на Земята. Затова въпреки невероятно враждебните условия, тази област привлича много изследователи, готови да жертват живота си, за да разкрият нейните тайни.

Какво се крие под колосалното количество лед все още не знаем. Изследванията са малко и нямат точен отговор. Но хипотезите и вярванията за тайни бази, посещения на извънземни цивилизации са стотици. Антарктика е царство на мистика, която чака да бъде разкрита. учените споделят, че малко познатото, винаги е осеяно с тайнственост.

Какви тайни се крият под леда? И каква цена плащат учените, за да ги разкрият? Отговорът на тези въпроси търси журналистът Живко Константинов в Темата на NOVA днес, веднага след централната емисия новини.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес