Двамата актьори разказаха за съвместната си работа в “Здравей, България”

“В новия български филм “Привличане” ние сме партньори по салса, дори сме европейски шампиони по танци, а никой от нас не е танцувал през живота си. Оказа се, че във филма има доста бойни сцени. Два месеца ходихме в танцова зала. Актьорският състав е страхотен  и беше страхотно удоволствие да работим заедно”, разказаха младите и многообещаващи актьори Радина Боршош и Живко Симеонов в “Здравей, България” за участието си в най-новата родна кино творба, която тръгва по кината у нас от 23 февруари благодарение на “Лента”.

“Историята в “Привличане” прилича на реалността. Постоянно четем новини за различни ученически истории. При цялата тази негативна информация, която получаваме, нашият филм отправя послание, че нещата могат да стоят по друг начин. Показваме, че има ученици, които имат цели и мечти. “Привличане” показва всички страни на живота и учениците”, разкри Радина Боршош.

“Привличане” не строго профилиран за деца или за родители. Всеки може да се припознае в този филм, защото отношенията във филма са много разгърнати”, сподели младата актриса.

Радина Боршош е позната на зрителите от участието си в няколко български продукции, които се реализират с подкрепата на NOVA – българския филм “Маймуна”, сериала “Ние, нашите и вашите”, а  сега предстои да я видят във филма “Привличане”. Снимала се е в продукцията на ВВС  "8 дена, които създадоха Рим", а в момента участва в две постановки на Народен театър “Иван Вазов”- "Лисичета" и "Три високи жени".

Живко Симеонов участва в проекта "Актьори срещу поети" в Театрална работилница "Сфумато". Отличен е за ролята на Ромео в емблематичната пиеса на Шекспир с голяма награда в Пекин. Актьорският му талант блясва на кастинга на “Привличане” и режисьорът Мартин Макариев го включва без колебание в звездния каст.

"Привличане" е шестият за по-малко от година и половина български филм, който се реализира с подкрепата на NOVA и ще се разпространява в кината от "Лента" от 23 февруари тази година. В главните роли на новата българска лента, освен  Радина Боршош и Живко Симеонов, зрителите ще видят Башар Рахал, Яна Маринова, Луиза Григорова, Койна Русева, Владо Пенев. Продуценти са Башар Рахал и Яна Маринова, а режисьор е Мартин Макариев. Сценарият е дело на Яна Маринова, Борислав Захариев и Георги Ангелов.

Какво още разказаха Радина Боршош и Живко Симеонов за живота си на екрана и извън него, гледайте в интервюто на Аделина Радева за “Здравей, България”.

Новият български филм “Привличане” тръгва по кината на  23 февруари.