90% от плодовите захари се усвояват именно в тънките черва

Употребяването на плодове сокове на гладен стомах влияе негативно върху микрофлората на червата. Този извод направиха учени от Института по интегративна геномика "Люис Сиглер", влизащ в състава на Принстънския университет.

Как да отслабнем ефективно, без да мислим за храната?

На лабораторни мишки били давани сокове и нектари на празен стомах. Оказало се, че при това състояние тънките черва не успяват да разделят фруктозата и тя попада направо в дебелото черво и нанася сериозна вреда на микроорганизмите, които не успяват да се справят с въглеводородите. Това се отнася както за пакетираните, така и за прясно изцедените соковe.

5 неща, които не трябва да правите веднага след хранене

Учените отбелязват, че 90% от плодовите захари се усвояват именно в тънките черва, пише БГНЕС.

Кои храни предпазват от рак?

Препоръката на изследователите е да се употребяват сокове в по-малки количества и то само след употреба на храна. Този подход ще предотврати "претовареността" на храносмилателната система и няма да повреди микрофлората на червата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.