Най-тежко се очаква да бъде в Русия, където властите предупредиха за аномалии в района на Москва

Студът е в настъпление в Европа, дори в страни като Испания, където обичайно е по-топло. Хърватска се бори с преспите. Силни ветрове и обилен сняг затвориха пътища в страната. Властта включи в битката със стихиите и армията. Зимни бури в Румъния. Студ скова Централна и Северна Италия. 

Най-тежко се очаква да бъде в Русия, където още през седмицата властите предупредиха за аномалии в района на Москва. Утре в руската столица се готвят за максимални минус 18 градуса, по пикът на студа се очаква след няколко дни, когато градусите ще паднат до 30 под нулата.

Климатолог: Очакват ни четири ледени дни (ВИДЕО)

България остава в покрайнините на студения фронт, но все пак властите предупредиха за  значително понижение на температурите, за силен североизточен вятър от неделя, за възможни виелици и  заледявания.

От „Пътна полиция” припомнят на шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и предприемат всички необходими действия за осигуряване на проходимостта на пътищата при зимни условия. В готовност са около 3000 машини.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Изпращайте кадри на зимната обстановка от мястото, на което живеете, в рубриката ни "Моята новина".  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.