Това реши Софийският градски съд

Софийският градски съд реши родителите, които в продължение на години са държали децата си като заложници, да останат в ареста. Мария и Свилен Велеви са обвинени и в убийството на 87-годишен мъж, баща на жената, който всъщност подаде сигнала за лошото отношение на родителите. 

Повдигнаха обвинения за убийство на родителите на децата, държани в плен

Всички разпитани в съдебната зала са съседи на семейството. Те твърдят, че жената Мария Велева е била агресивна и към тях, а в деня, в който се предполага, че е убит възрастния мъж, съседите казват, че са чули стенания и викове от него, както и гласа на дъщеря му.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че именно двамата обвиняеми са извършители на престъплението, въпреки че експертизите тепърва се очакват.

Децата, държани като заложници, вече са настанени в институции

Днес в съдебната зала стана ясно, че майката на трите деца Мария Велева е завършила специалност „Педагогика” със степен „бакалавър” в Софийския университет. Имала също написани 30 детски песнички, а мечтата й била да ги събере в диск, и да пуска този диски и да пее тези песни на деца от училища и детски градини. Именно, за да не се спира реализацията на тази нейна мечта, Мария Велева помоли тя и съпругът й да бъдат пуснати на свобода.

„Искам да се срещна с децата си и да упражнявам професията си на музикален педагог”, заяви обвиняемата Мария Велева.

Към момента трите деца на семейството са настанени в институции.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.