Председателят на общопрактикуващите лекари д-р Миндов посъветва хората да наблегнат на туршията и зелето

Казват, че студеното време е полезно за децата и трябва да ги извеждаме по-често навън. Мит ли е това? Председателят на асоциацията на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов заяви, че в това „хубаво студено време” е добре родителите да извеждат децата си и особено по курорти, пързалки и ски писти. Той каза, че ниските температури действително намаляват опасността от вирусни инфекции.

ЗИМАТА СЕ ЗАВЪРНА: Предупреждения от втора степен за обилни валежи и вятър

Доктор Миндов добави, че при продължително ниски температури проблеми могат да имат пациентите с хронични заболявания – ставни, сърдечни, мозъчно-съдови болести, тежки терминални заболявания и други хора в тежко състояние.

80 000 души допълнително ще получат пакети с храни и топъл обяд

„Възрастните хора най-вече с фрактурния риск, който може да е фатален, да си слагат подходящи обувки, специални шипове, които се продават, тъй като едно падане за възрастен човек може да е фатално”, заяви доктор Миндов.

Домашна туршия или зимнина от магазина - кое е по-евтино? (ВИДЕО)

Председателят на общопрактикуващите лекари каза, че няма лошо в прилагането на имуно-стимуланти.

„Преди всичко препоръчвам сезонно хранене, тоест това, което се храни в българската кухня – ряпа, моркови, да не са ГМО, да не се хранят само с южни плодове. Това, което е в нашата традиционна кухня – туршия с витамини, кисело зеле, но безсолно за хипертониците”, посъветва специалистът.

Биолози създадоха универсална ваксина срещу грип

Що се отнася за подписването на Националния рамков договор, той заяви, че личните лекари не са доволни от подписването му, тъй като исканията и желанията им са били съвсем различни. Той подчерта, че на 1-ви март ще има един „мирен, културен и цивилизован” протест на общопрактикуващите лекари.

Какви храни да ядем, за да се предпазим от грипа?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.