Семейството на Краси и Силви от Варна показва какви занимания предприемат с децата си в свободното време

Те са едно обикновено семейство от Варна, но с необикновена дъщеря. Красимир и Силвена Христови от фондация "Живот със Синдром на Даун" са посветили живота си на това да разказват за децата, които са с този синдром, едно от което е и тригодишната им дъщеричка Микаела.

Те основават фондация, наречена "Живот със Синдром на Даун", и започват да създават видеоклипове, с които показват своето семейство и какви грижи полагат за детето си със Синдром на Даун. Те са финалисти в последното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA в партньорство с фондация Reach for Change България - ПРОМЯНАТА 2016/2017.

Последното видео на семейството е забавно, но в него отново има идея и смисъл. То показва, че ежедневието на дете със Синдром на Даун освен терапии с логопед, психолог и рехабилитатор, е пълноценно и усмихнато. В клипа хората ще могат да видят опитите на малката Микаела да кара тротинетка, което изисква повече усилия от децата със Синдром на Даун. Тя се храни самостоятелно, забавлява се, ходи на кино и разходки и показва, че диагнозата не ограничава социалния ѝ живот. 

Всички видеа на проекта "Живот със Синдром на Даун“ може да гледате в техния официален канал във Vbox7.com. За актуална информация следете тяхната Facebook страница.