"Не е либерален подход да се меси в сделки", каза Карадайъ

Държавата да не участва в сделката за ЧЕЗ – това поискаха от ДПС. Според партията това би върнало страната десетилетие назад, както и би задало въпроса дали за държавен дял не трябва да се мисли и в другите ЕРП-та.

Държавата иска контролен дял в ЧЕЗ (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Държавата да се меси в сделки - мисля, че не е либерален подход. Ако властта се опитва да обсебва процесите, тя се превърша в диктатура. Доскоро приватизирахме предприятията в страната, които ги наследихме от тоталитарния режим. Аз съм убеден, че ако има такъв път, само след няколко години съм убеден, че пак ще ги приватизираме”, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Връщането назад и участието дори с 34% означава намеса на държавата в бизнеса и то много сериозна. Къде ше намери толкова пари за инвестиции държавата, наново ли трябва да се върнем всички да се явят пред МС - това ли искаме? Все пак, нямало да се стигне до промяна на цените, които да засегнат гражданите. Но трябвало да се поставят граници на държавното участие - само в ЧЕЗ или и в другите”, попита Рамадан Аталай.

„Това е пожарно действие в момента или това е дългосрочна стратегия - едва ли?! Пожарните действия не са най-добрият начин за управление”, коментира Искра Михайлова.

Скандалът с ЧЕЗ: Какво пише в тайните документи за продажбата?

Преговорите в Прага по сделката ЧЕЗ са тази седмица - от сряда до края й. Последната дума може или не България да участва в покупката на дружеството, ще е чешка.

„От параноята, от паниката създадохме такава каша, че изходът все още е неясен”, каза Аталай.

От енергетиката в ДПС минаха към политиката.

„Последнте два месеца властта генерира проблеми”, отбеляза Карадайъ.

А в собствената си политическа сила от ДПС са убедени.

„Дали се е възстановила партията - да, ние имаме тази готовност да участваме вече на избори”, обобщи той.

Добрев: МС и президентството са знаели кои са кандидатите за ЧЕЗ

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.