Трите етажа на Fabrica 126 ще бъдат "превзети" от 35 артисти от седем жанра на изкуството

Четвъртото издание на първия градски изцяло нощен фестивал в София Bulgarian Mixed Arts IV се завръща след 3-годишна пауза. Датата е 10 март, а мястото - Fabrica 126.

Трите етажа на арт пространството ще бъдат „превзети” от 35 артисти от седем жанра на изкуството, които ще предложат на посетителите микс от изложби, лайв пърформънси, арт инсталации, ревюта, концерти и масивни дръм енд бейс, хаус и техно партита, които ще продължат до ранни зори.

Сред акцентите в програмата са някои от добре познатите артисти от независимата културна сцена на България като експерименталните електронни проекти „Две купета” и „Victor's Mob”, които ще изнесат лайфове, както и нашумелите със своите провокативни градски намеси от социално-обществен характер Destructive Creation, чиито арт инсталации ще бъдат представени на посетителите.

Интересен акцент е и нестандартната фото изложба „Contra-Diction” на творчески колектив Ludi, съвместно с театрално сдружение Culture-Ъ, които ще представят произведенията на пет фотографи с пет различни гледни точки. По време на Bulgarian Mixed Arts Fest публиката ще има възможност да „надникне в очите“ на пе души без лица и идентичност и да „сглоби мозайка“ от перспективи.

Паралелно в останалите зали на фабриката ще се изявят цяла дузина от добре познатите в електронната столична сцена имена като Kliment & Cinnamint, EMIL PrizE, pAnega, DTK и други.

Платформата Bulgarian Mixed Arts се ражда през 2014 г. и зад гърба си вече има три успешни събития във форма градски нощен фестивал. Входът е 10 лева преди 00.00 часа и 15.00 лева след полунощ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.