Семейството боядиса яйца в ефира на "На кафе" и разказа какво се случва след участието в ПРОМЯНАТА

Семейство Христови са финалисти в последното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA в партньорство с фондация Reach for Change България - ПРОМЯНАТА 2016/2017. Те основават фондация, наречена "Живот със Синдром на Даун" и започват да създават видеоклипове, с които показват своето семейство и какви грижи полагат за детето си със Синдром на Даун. 

Броени дни преди Великден семейството се включи на живо в "На кафе" и разкри какво се е променило след участието им в ПРОМЯНАТА, както и какво им предстои в бъдеще, докато боядисваха яйца за празника. 

"За трети път призовахме всички да обуят шарени чорапи на Международния ден на хората със Синдром на Даун по един много нестандартен начин - чрез нашите деца и чрез нас самите. Получава се нещо прекрасно - един празник, за които дори не подозирахме. Получихме много голяма подкрепа от малки, големи, известни личности, организации, асоциации, клубове, учители и родители" - разказа Силвена за последната им инициатива.    

"Във Варна постигнахме промяната 182 деца да не плащат такси в ясли и градини - това са не само деца със Синдром на Даун, а и такива с ТЕЛК. Гордеем се, че и в ясли приемат деца с 50% ТЕЛК, а не само със 70%, както беше досега. В близко бъдеще имаме планиран един много ценен проект - организираме плуване за 20 деца в София и Варна абсолютно безплатно в рамките на 6 месеца - сподели още Силви. 

Какво още разкри семейство Христови в "На кафе" може да видите във видеото тук. 

Всички видеа на проекта "Живот със Синдром на Даун“ може да гледате в техния официален канал във Vbox7.com. За актуална информация следете тяхната Facebook страница.