Обработката на зелените площи се извършва в ранните часове на деня

Със затопляне на времето от началото на април започна и изпълнението на обработки на зелени площи срещу кърлежи и комари около водни обекти, информират от Столична община.

Експеримент на NOVA: Действат ли средствата срещу комари?

Обработките се извършват при подходящи метеорологични условия при сухо време. Работата започва от 5.00 часа сутринта и продължава до 10.00 часа.

Д-р Кунчев: Всеки ден имаме по 2-3 случая на Лаймска болест

На 10 април са обработвани зелени площи в Южния парк, в районите „Лозенец“ и „Люлин“. Обработка се извършва и в район Нови Искър. В сряда обработките ще продължат в Борисовата градина и в други райони на града.  

Напаст от кърлежи: Стотици ухапани за последната седмица

Междувременно екипи на фирмите, ангажирани с поддръжката на зелената система, започнаха да косят парковете и междублоковите пространства в София, съобщават още от Столична община.

Екипите работят в Борисовата градина, парк "Възраждане" и Княжевска градина. Косене се извършва и в зоната на зелените ивици по основните пътни връзки - булевардите "Г.М. Димитров", "А Малинов", "Възкресение", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Цар Борис III", "Владимир Вазов", "Сливница" и "Цариградско шосе". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.