Тя се намира пред входа, през който влизат официалните лица

Министър Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Холандия у нас Берендина Мария Тен Тъшър откриха цветна мозайка с логото на българското европредседателство пред НДК.

СНИМКИ НА КРАСИВАТА ЦВЕТНА ГРАДИНА ВИЖТЕ ТУК

Тя е разположена пред вход А6, откъдето в сградата влизат официалните лица по време на заседанията, провеждани в България, съобщава БТА.
 
Идеята е на холандското посолство и е подкрепена от Столичната община. За реализацията ѝ са използвани 38 000 луковици лалета и мускари, а дизайнер на мозайката е Ян Хулдемонд.

Цветята бяха посадени миналия октомври.
 
„Те са венецът, който символизира, надявам се, успешното председателство“, посочи министър Павлова.

Павлова: Получихме високи оценки за първите 3 месеца от председателството

Фандъкова пък отбеляза, че има чудесно партньорство между София и Амстердам и допълни, че разчита и в бъдеще да е така. По думите на кмета, освен тази мозайка, с тяхна помощ са създадени цветни фигури по целия път от летището до резиденция „Бояна".

„София е един от малкото европейски столици, които имат толкова много цветя не само в парковете и градините, но и по улиците и булевардите. Ние, може би, имаме повече холандски лалета напролет, отколкото самият Амстердам“, коментира Фандъкова.
 
Посланик Тъшър пък отбеляза, че специалистът подготвил мозайката пред НДК, е работил в една от най-големите градини, станала символ на холандското лале - Keukenhof.

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.