"Тя оттегли жалба срещу инвеститор, нарушил закона", заяви Никола Вапцаров

"Десислава Иванчева имаше практика да слага досиета на трупчета, докато инвеститорите не дойдат да й се молят на колене. И строителното разрешение се даваше, чак след като се извършат определени услуги за общината - ремонт на детска площадка или градина, въпреки че клиентите са били напълно изрядни. Но не съм видял тя да взима нещо лично". Това заяви за "Здравей, България" Никола Вапцаров, бивш заместник-кмет на район "Младост".

Адвокатът на зам.-кметицата на "Младост": Арестът беше унизителен

"Проблемът е, че когато хванахме един инвеститор "по бели гащи" с явно закононарушение, именно тя беше тази, която изрично оттегли жалбата и подписа споразумение с инвеститора да не го закача повече и да не предявява повече претенции", разказа Вапцаров. Той поясни, че става дума за строеж на жилищна сграда при блок 70. 

Вижте снимки от ареста на кметицата на "Младост"

Комитетът, издигнал кметицата на "Младост", оттегли подкрепата си

"Тя провеждаше много срещи с инвеститора на затворени врати. В един момент каза, че той я е заплашил, че ще я съди за превишаване на права. И каза: "Аз в затвора не искам да влизам. Оттегляме жалбата". Това беше голям удар за всички, които я подкрепяха", заяви бившият заместник-кмет, който е работил съвместно с Иванчева от ноември 2016-а до юни 2017-а.  

Той каза, че не е изненадан от обвиненията, но е изненадан от начина на задържането й. 

ПОКАЗЕН АРЕСТ: Сложиха белезници на кметицата на "Младост" в центъра на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Разследващи влязоха в сградата на Община Младост (ВИДЕО)

"Арестът беше извършен с излишна показност, която ни връща назад към времената на Цветан Цветанов и ГЕРБ през 2009-а и 2010-а година", заяви Георги Кадиев, чиято партия "Нормална държава" в началото подкрепи Иванчева, а после се разграничи от нея. 

"Склонен съм да мисля, че това не е постановка", заяви той. Същото мнение сподели и Вапцаров в студиото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.