Общата мощност на двигателите на "Омега" ще й позволи да извежда над 10 тона полезен товар на преходна геостационарна орбита

Конкурентната фирма на Илън Мъск, компанията "Орбитал АТК", представи новата си ракета "Омега", която е с гражданско и военно предназначение, съобщава сайтът Лайф, цитиран от БТА.

Тя ще обезпечава по-ниски разходи при изстрелването, в сравнение с носителите на конкурентната компания на Мъск - "Спейс Екс". През 2019 година от "Орбитал АТК" планират да завършат пълния цикъл тестове, а през 2021 конструкторите възнамеряват да пуснат новата ракета-носител в експлоатация.

Японски учени разработват технологии за живот в космоса

SpaceX извърши 50-ия пуск на ракета Falcon 9

Общата мощност на двигателите на "Омега" ще й позволи да извежда над 10 тона полезен товар на преходна геостационарна орбита. В плановете на компанията е включена и разработката на тежка ракета, способна да доставя над 17 тона полезен товар. Най-прекият конкурент на "Орбитал АТК" e ракетата "Фалкон-9" на "Спейс Екс", способна да доставя 8,3 тона товари на геопреходна орбита и до 22,8 тона на ниска опорна орбита.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.