То е с размери 4,5мм/2,5мм/2мм, обясни началникът на Очната клиника в ИСУЛ

Подобрява се състоянието на тежко пострадалата полицайка на дербито „Левски” - ЦСКА. Тя беше ранена от бомбичка по време на мача. Самоделното взривно устройство е избухнало до стъклена врата, като парчета от нея са ранили сериозно служителката на реда.

Главният секретар на МВР: Атаката срещу полицаи на мача е подготвена

„Днес съм много по-голям оптимист. Операцията протече много гладко за този тип тежки травми. Оперирахме снощи между полунощ и 2 часа през нощта. Възстановихме целостта на окото. Зашихме роговицата. Извадихме чуждо чуждо тяло от окото – стъкло с размери 4,5мм/2,5мм/2мм. Отстранихме и наранената леща, която беше почнала да помътнява, тоест имахме процес на травматична катаракта. Важното е, че в своята цялост задната капсула е запазена, така че на втори етап бихме могли да мислим за имплантиране на вътреочна леща. Приключихме операцията с частична предна витрактомия. Окото няма да бъде загубено, а точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца. Предстоят допълнителни операции”, заяви за „Здравей, България” доц. Борислав Кючуков, началник на Очната клиника в ИСУЛ.

Кървав инцидент на дербито, раниха полицайка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ранената полицайка ще остане под лекарско наблюдение няколко дни. Тя е на 24 години. Работи в жандармерията от 6 месеца.

Хвърлената бомбичка била самоделно направена, твърдят от МВР. Полицаите пък били под прицел, и то неслучайно. Пострадалите са двама. 24-годишното момиче и неин колега. Той не бил в тежко състояние.   

А след хвърлянето на бомбичката последваха арести. Десетки са задържаните, които се проверяват заради инцидента. Арестувани имало и преди дербито. 

Иззети са и кадрите от видеокамерите на стадиона. Именно оттам разследващите са видели откъде е хвърлена бомбичката. 

След инцидента от Синдикалната федерация на служителите в МВР излязоха с отворено писмо. Те определят случилото се на стадиона като "терор". И настояват да се предвидят по-строги санкции спрямо всички лица, които проявават агресия или неуважение към органите на реда. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.