Сред тях има и едно непълнолетно лице

Гръцката полиция арестува четирима души за побоя над кмета на Солун Янис Бутарис. Сред тях има и едно непълнолетно лице. Вчера бяха задържани две лица - на 36 и 20 години, а днес още двама души, включително и едно 17-годишно момче, съобщиха от полицията. Срещу четиримата ще бъде повдигнато обвинение за нарушаване на обществения ред и нанасяне на побой, предаде АНА-МПА, цитирана от БГНЕС. 

11 българи остават в ареста в Испания след операция "Роса"

Днес се очаква и официалната реакция от страна Общинския съвет на Солун по повод инцидента.

"Крайнодесните хулигани ще отговарят за своите действия", написа зам.-министърът на вътрешните работи Николас Тоскас в Twitter.

В събота няколко десетки души нападнаха Бутарис по време на събития в памет на геноцида срещу понтийските гърци. Бутарис трябваше да бяга от митинга, след като десетки го обкръжиха и започнаха да го обиждат, след което няколко души го биха и го замеряха с бутилки с вода. След инцидента Бутарис остана за една нощ в болница.

Пловдивчани трошат мантинели, за да пресекат скоростен булевард (ВИДЕО)

Властите осъдиха като "фашистко" нападението. Според политиците популизмът и национализмът открито застрашават демокрацията и обществото.

Бутарис се е обявявал за укрепване на търговските връзки с Турция и е заявявал, че основателят на Република Турция Кемал Ататюрк е голям държавен деец, а в Деня за памет за жертвите на геноцида разреши провеждането на гей парад (Thessaloniki Pride). 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.