Новите правила ще важат само през туристическия сезон

Край на бутилките с вода и дървени столове, които запазват паркомясто в Стария Созопол. От днес там е в сила пропускателен режим за автомобили. На какъв принцип ще става влизането на автомобили в Созопол?

Влиза в сила забраната за строителство по Черноморието

От днес собственици на автомобили, които са дошли на почивка или просто да разгледат Созопол могат да останат на територията на  стария град безплатно само в рамките на два часа.След това всеки час престоя в стария град се заплаща по левче. Причината е да се избегне хаоса в тесните улички на малкия град.

Новият режим ще действа само през туристическият сезон, за да облекчи придвижването по тесните улички.

Кметове и хотелиери - против ограниченията на шума по морето

„Новият режим ще действа само през туристическият сезон, за да облекчи придвижването по тесните улички”, каза зам.-кметът Панайот Рейзи.

Затова всяко такси с туристи, спирайки на бариерата ще получава електронен билет. С него може да остане на територията на стария град безплатно само два часа, след това на всеки час ще се начислява левче. Ограничението няма да засегне хората, които имат имоти в Стария Созопол.

ТВОЕТО РОДНО МЯСТО: По калдъръмите на Созопол (ГАЛЕРИЯ)

„Имат право да отидат в общината и да им бъде издадена една карта, която карта, ще им позволява съответно автомобила, на който съответно се води картата, който имат в тоя дом да влиза и да излиза безплатно”, обясни зам.-кметът.

Удобството няма да е безплатно за собствениците на хотели и къщи за гости. За удобство на туристите работят и 8 паркинга, които през активния сезон ще предлагат цени за по-дълъг престой.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.