Тя е срещу корупцията сред катаджиите

Арести в КАТ-Благоевград. До тях се стигна след спецакция срещу корупцията на служителите в държавното учреждение.

Сред задържаните е и регионалният началник Данаил Стоицов. Той заяви, че се чувства изкупителна жертва и че не е виновен. 

Акцията продължава повече от 8 часа. Разпитани са 15 души.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Арестуваха корумпирани полицаи за връзки с наркодилъри (ВИДЕО+СНИМКА)

Малко преди обяд прокурори и следователи атакуват сградата на Пътна полиция в града. Арестуват няколко катаджии. Задържат и шефа на КАТ-Благоевград. Акцията наблюдаваше и бившият шеф на Етичната комисия към ВСС и настоящ следовател в Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Арестуваха брат на депутат от БСП и син на началник в КАТ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Акцията е срещу корупцията сред катаджиите. В кабинета на шефа на КАТ били открити хиляди левове и незаконно оръжие.

„Групата е наблюдавана от няколко месеца. Иззети са многобройни веществени доказателства като пари, незаконно притежаван боен пистолет, боеприпаси към него, мобилни телефони и компютри”, заяви Борислав Сарафов, директор на НСС.

Претърсени са 13 служебни помещения, 6 служебни коли и домове.

Сигнал за търсене на подкупи за регистрация преди три месеца подава и Иван Хамбарджийски, собственик на регионален информационен сайт.

„Информацията ми дойде от потърпевши граждани на Благоевград, дори и двама македонци. След като аз го публикувах в местен сайт в Благоевград, информирах и Вътрешна сигурност. Запознат е и министърът на вътрешните работи”, поясни Хамбарджийски.

Арестуваха служител на КАТ-Хасково за подкуп (ВИДЕО)

Според журналиста схемата е проста и работи от години.

„Без началникът няма как да се осигурят тези номера. Срещу 20-30 лв. им регистрират кола и отделно плащат около 100 лева за номер. Това е извън тарифите, които на гишетата се заплащат. За да не чакат, ходят да пият кафе и автомобилът им е вече със сложени номера”, разказа още Иван Хамбарджийски.

Акцията не спря работата с граждани в КАТ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.