От 2009 г. събитието се провежда ежегодно под патронажа на благотворителния фонд "Алина Кабева"

Повече от 30 000 души присъстваха на 10-ия юбилеен фестивал на звездата на руската художествена гимнастика Алина Кабаева, който се проведе в Москва. От 2009 г. събитието се провежда ежегодно под патронажа на благотворителния фонд "Алина Кабева", обединяващо стотици млади спортисти от Русия и други страни.

В продължение вече на 10 години повече от 5000 гимнастички участват във фестивалите. По принцип това са деца от домове за деца, лишени от родителски грижи и интернати в Москва и други руски градове.

СНИМКИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ ВИЖТЕ ТУК

Всяка година на събитието участват над 50 екипа от повече от 50 градове в Русия и други държави - Азербайджан, Беларус, България, Германия, Израел, Япония, Казахстан, Куба, Република Южна Осетия. Младите спортисти се подготвят сериозно, като работят с треньори, сценаристи и хореографи, за да представят оригинални и вдъхновяващи изпълнения.

Българският ансамбъл се включи с огромно желание и завладя напълно залата със своето изпълнение. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова играха в подкрепа на децата, а Теди Александрова, която се възстановява успешно от контузия, ги подкрепяше в тази тяхна благородна мисия от разстояние.

Фестивалът е насочен към Деня на детето, а тази година той е посветен на това колко е важно в детството да срещнеш подходящия треньор и наставник, на когото да имаш доверие и той да вярва в теб и така всяко дете да може да намери своя уникален път в живота.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.