С него в ареста остава и соченият за „помагач” собственик на пункт за застраховки и плащане на екотакси

Три обвинения за шефа на КАТ – Благоевград след вчерашната показна акция срещу длъжности престъпления. С него в ареста остава и соченият за „помагач” Бойко Шарков, собственик на пункт за застраховки и плащане на екотакси.

Останалите разпитани и задържани лица бяха освободени.

Данаил Стоицов и Бойко Шарков са обвинени в корупция. Затова, че са участвали в схема за взимане на пари от граждани, за да бъдат регистрирани автомобилите им по-бързо. На шефа на КАТ обаче прокуратурата повдигна още две обвинения - за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, както и за престъпление по служба, а именно, че в началото на месеца е осигурил конвой на извънгабаритен товар без плащане на пътна такса.

Арестуваха шефа на КАТ-Благоевград при спецакция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шефът на КАТ бил наблюдаван от около 4 месеца. През това време чрез сересета била установена и потвърдена корупционната схема.

„5 300 лева бяха открити във вчерашния ден в неговата служебна каса, за които считаме, че представляват част от подкупите, които е получавал”, заяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

За по-бърза регистрация на автомобил или избор на специален номер се плащало горница от 100 - 200 лева през посредници, които редовно стояли в двора на КАТ, разказва подалият сигнал в МВР журналист Иван Хамбарджийски.

Прокуратурата: Началникът на КАТ е взимал подкупи за бърза регистрация на коли

„Посрещат ги, идва човекът, дава си документите, предава автомобила, казват му каква е сумата, минават, регистрира се колата, обаждат му се да си вземе колата, взима си колата, плаща си всичко и всичко става много бързо. На ден регистрират около 10-15 коли”, разказа Иван Хамбарджийски, собственик на информационен сайт в Благоевград.

„Факт е, че тази схема, за която и вие узнахте, ние към този момент можем да я потвърдим, че шефът на КАТ Благоевград се е облагодетелствал от нея”, заяви Арнаудова.

Въпреки арестите, работата в КАТ Благоевград с граждани продължава

В следващите дни ще стане ясно дали двамата обвиняеми ще останат за постоянно в ареста, или ще се разминат с по-лека мярка.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.