Церемонията се проведе навръх 24 май

Навръх 24 май – празника на българската духовност, просвета и култура и на славянската писменост, в театър „Българска армия” за 28-ми път Фондация „Академия Аскеер” връчи своите национални награди за постижения в театралното изкуство през изтеклия сезон.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Десетте статуетки за 2018 г. вече са при своите притежатели. Призът за водеща женска роля получи актрисата Мария Стефанова за ролята на А в „Три високи жени” от Едуард Олби, постановка на Стефан Спасов. Наградата за главна мъжка роля пък грабна Захари Бахаров, за превъплъщението си в Бай Славе в постановка на Явор Гърдев „Чамкория”, по романа на Милен Русков.

"АСКЕЕР" 2018: Актьори награждават актьори

„Аскеер”-и за поддържащи роли бяха присъдени на Ани Пападополу и Малин Кръстев.

Като най-добро представление беше отличено „NEOдачници” на режисьора Иван Пантелеев. Той спечели и „Аскеер” за режисура.

В категория „Изгряваща звезда“ наградата грабна Веселин Петров за ролите на Труфалдино и Панталоне в „Кралят Елен” по Карло Гоци.

Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство бе присъдена на Васил Михайлов

Изборът за всяка една от общо 12-те наградни категории принадлежи на широка театрална и духовна общност – актьори, режисьори, сценографи, композитори, драматурзи, театроведи, на писатели, хуманитаристи и учени културолози, които формират журитата на Академия „Аскеер”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.