След представянето си в кината българският филм на режисьора Илиян Джевелеков ще изненада и телевизионните зрители на 9 юни, събота, от 22.15 ч. по NOVA

Един от най-награждаваните български филми за последните години – “Вездесъщият”, ще направи своята телевизионна премиера в българския ефир на  9 юни, събота, от 22.15 ч. по NOVA. Копродукцията на “Мирамар Филм” и Нова Броудкастинг Груп триумфира на най-престижния фестивал на българския игрален филм “Златна роза” през 2017 година, където обра пет основни награди. Освен призовете за най-добър филм, най-добра мъжка и женска роля, “Вездесъщият” взе и наградите на критиката и публиката, което е прецедент в историята на фестивала. Лентата бе отличена с два приза и на 22-рият Международен филмов фестивал София Филм Фест. Лентата спечели Наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм и Наградата на международната асоциация на професионалните филмови критици и журналисти ФИПРЕССИ.

Актуалната тема за личното пространство и превръщат ли се новите технологии за наблюдение в бича на съвременното общество е основна в сюжета на “Вездесъщият”. Филмът разказва за писателя Емил Борилов, който заснема живота около себе си, но попада в капана на опасно пристрастяване към живота и съдбите на близки, познати и случайни хора. Неговото желание да контролира всички около него и да определя тяхното бъдеще ще доведе до непредсказуеми обрати и събития.

"Във филма имам страшно голямо его и живея с мисълта, че мога безнаказано да бъда Вездесъщият. Героят ми е артист и писател, който е в търсене на вдъхновение за следващата си книга, тъй като първата е била много успешна", сподели за героя си актьорът Велислав Павлов, който зрителите вече познават и като доктор д-р Марио Ковачев от пети сезон на хитовия роден сериал „Откраднат живот: Критична точка”. Във „Вездесъщият” той си партнира с актрисите Теодора Духовникова и Весела Банинова, а звездният състав се допълва от Анастасия Лютова, Тони Минасян, Михаил Мутафов, Борис Луканов, Ирмена Чичикова, Валери Рангелов, Мария Славчева и Георги Стайков.

 “Темата на “Вездесъщият” хрумна на режисьора Илиян Джевелеков преди четири години. Тръгнахме от идеята героят да филмира какво му се случва, за да не забравя. После се задълбочихме в технологичните мотиви да направиш пробив в съзнанието”, разкрива сценаристът и продуцент на новия български филм Матей Константинов.

 Не пропускайте развръзката в завладяващата история на новия български филм “Вездесъщият” на 9 юни, събота, от 22.15 ч. по NOVA.