Тази цел си постави Министерството на образованието в следващата една година

Безжичен интернет във всички училища. Тази цел си постави Министерството на образованието в следващата една година. Дигитализацията в българското училище трябва да става все по-разпространена. 

Учениците от 18-о училище в София ще учат за ураганите. Но за тях ще им разказват двама учители - по математика и по география. И тук има още едно голямо но, защото чинове няма, няма и тетрадки. Всичко е на интерактивни маси. 

"ОБЛЕЧИ СЕ, БЕ!": Кампания за това интернет да стане по-безопасен (ВИДЕО)

„Правихме модул - урок за ураганите и земетресенията”, разказва Иван ученик в 18-то СУ. 

„Така и учителите имат по-голям шанс да ни показват повече материали - снимки на сеченията, на ураганите. По-лесно да ни го обяснят и ние да разберем”, казва Йоана, ученичка в 18-о СУ. 

Така учениците правят сами всичко - диаграми, проучвания, опити. Дигитализират 4 кабинета. Така че по най-съвременния начин децата да се докоснат до науката. 

„Уникален е целия комплекс, целия център. Повече интерес проявяват”, Иван Стоянов, зам.-директор на 18-то СУ. 

МАТУРИТЕ: Образователният министър призна, че 7-ми въпрос е бил подвеждащ

По стъпките на 18-то училище е целта на образователните експерти да тръгнат и други училища. 

„Изграждаме Wi-Fi мрежи като предвиждаме до 1 година да имаме във всички училища, които да покриват 80% от класните стаи. Всички училища ще получат финансиране около 1300”, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 

Създаването на иновативни училища също е една от мерките, с които започва модернизацията на учебните заведения. Те вече са близо 300. Във всяко едно е внедрен нов специален метод на обучение. По пътя на дигитализацията ни подкрепя и Европа. 

„Повече Wi-Fi в училищата, виждаме, че в България вече този план се реализира”, заяви еврокомисарят Мария Габриел. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.