Отборът победител ще посети един от мачовете от квалификациите за Световното първенство по футбол в Русия

“България спортува!” Под този надслов ще протече уикендът, а и следващите дни у нас. В София и в различни градове от страната се провежда масова инициатива за стимулиране на хората да се занимават със спорт, съобщава Gong.bg. За втора поредна година Борисовата градина в столицата е готова да приеме всички ентусиасти, които имат желание да се докоснат до различните видове спорт. Gong.bg също се включва във второто издание на инициативата.

За най-големите футболни фенове Gong.bg е приготвил страхотна изненада. Специално за тях в навечерието на Световното първенство по футбол в Русия, спортният сайт организира първия си турнир по джага. Той ще се проведе тази неделя, 2 юни  от 11.00 ч. до Лятна сцена в парк Борисова градина в София. С “Турнир по джага на Gong.bg” запалянковците ще могат официално да “загреят“ преди старта на най-очакваното спортно събитие това лято. Най-добрите играчи в турнира ще спечелят голямата награда - пътуване до Русия и посещение на един от мачовете от квалификациите за Световното. Всички участниците в турнира ще получат подарък - абонамент за платформата PLAY DIEMA XTRA.

Надпреварата вече започна в 11.00 ч. до Лятната сцена в Борисовата градина, а 32 отбора ще преследват мечтата си. В неделя купонът продължава, но вече без състезателен характер.

Междувременно една от целите на инициативата “България спортува!“ и тази година е изграждането на площадки за спорт за хора в неравностойно положение.

Повече за инициативата може да видите в репортажа на Никол Станкулова за “Събуди се”.